Tysdag 08. januar kl 19:30

Regi: Gabriela Pichler (Sverige 2018) 1 t. 42 min.

Det lille stedet Lafors prøver å lokke til seg den tyske lavpriskjeden Superbilly, noe som vil skape mange etterlengtede arbeidsplasser. Kommunen utlyser en videokonkurranse og venninnene Dana og Aida går i gang med pågangsmot, smarttelefon og selfiestang. Filmen jentene lager om hjemstedet samsvarer imidlertid ikke med det glansbildet kommunen ønsker å vise frem. Gabriela Pichler følger opp SPISE SOVE DØ (2012) med en hjertevarm, morsom og sjarmerende film om tilhørighet og fellesskap. AMATØRER vant hovedprisen både på Göteborg filmfestival og Oslo Pix.

"Kvinne på Krigsstien" Tysdag 22. januar
kl 19:30

Regi: Benedikt Erlingsson (Island 2018) 1 t. 41 min.

En islandsk feelgood-film om en kvinnes kamp mot monstermastene! Til vanlig er hun en ydmyk kordirigent, men bak fasaden lever hun et dobbeltliv som brennende engasjert, buespennende miljøaktivist. Egenhendig iverksetter hun spektakulære aksjoner for å få bukt med monstermastene en gang for alle – Halla er beredt på å risikere alt for å beskytte de islandske viddene! Filmen vakte stor begeistring da den hadde premiere i Cannes. Benedikt Erlingssons nye film er en frisk, energisk og kritikerrost oppfølger til OM HESTER OG MENN..

"Leave No Trace" OBS NY DATO Tysdag 19. februar

Regi: Debra Granik (USA 2018) 1t. 48 min

Fra regissøren av "Winter's Bone".Tenåringsjenta Tom og hennes far Will har i flere år bodd uoppdaget i Forest Park, et digert skogsområde ved grensen til Portland, Oregon. Ved en tilfeldighet blir de oppdaget og tatt hånd om av et lokalt sosialtjenestebyrå, som sørger for at de har arbeid og husly. De forsøker å tilpasse seg sine nye omgivelser, men en brå avgjørelse sender dem ut på en farlig ferd ut i villmarken på jakt etter fullstendig frihet. Snart må de konfrontere sine motstridende behov: Toms ønske om å være en del av et samfunn, og Wills trang til å være avskåret fra det.

"En Annen Verden" OBS NY DATO!! Tysdag 05. februar
kl 19:30

Regi: Rolv Lyssand Bjørø (Norsk 2015) 25 min.

OBS OBS - Vi få besøk av Regissør Bjørø

Osingen Rolv Lyssand Bjørø kommer til Kvam filmklubb med en kortfilm. Rolv Lyssand Bjørø (f. 1985) er en norsk regissør, redaktør og manusforfatter. Han har laget mange prisbelønte kortfilmer og dokumentarer som har blitt vist internasjonalt. Bjørø skrev og regisserte den høyt anerkjente og prisbelønte romanfilmen "En annen verden" i 2018. Den ferske, moderne Fantasy / Adventure / thriller skyver grensene til den ellers nordiske noir-tunge skandinaviske kinoen. «En annen verden», som for det meste er spilt inn i Ervikane i Os.

Cold War Tysdag 05. mars kl 19:30

Regi: Pawel Pawlikowski (Polsk 2018) 1 t. 28 min.

COLD WAR er en lidenskapelig kjærlighetshistorie mellom to personer med ulik bakgrunn og vidt forskjellig temperament. De to er helt feil for hverandre, adskilt av politikk, personlighet og skjebnens luner, men er likevel uløselig knyttet til hverandre. En historie om umulig kjærlighet i en umulig tid, som utspiller seg under den kalde krigen i 1950-tallets Polen, Berlin, Jugoslavia og Paris. Filmen var i Hovedkonkurransen i Filmfestivalen i Cannes i mai i år der Pawe? Pawlikowski vant prisen for Beste regissør. Pawlikowskis forrige film Ida vant Oscar for Beste Utenlandske film i 2015.