Kvam-filmklubb

Program haust 2016

Et Førjulsmareritt

Tysdag 06. des kl 19.30

Regi: Tim Burton (Storbritannia 1993) 1 t. 33 min.

(The Nightmare Before Christmas)

Gresskarkongen Jack Skellington lever i den dystre Halloweentown i underverdenen, og er fornøyd med all den skrekken han kan spre. En dag oppdager han Christmastown, en fargerik og lykkelig verden preget av moro og lek. Dette gjør Jack misunnelig, og han planlegger å kidnappe julenissen for å sette sitt preg på julen. En aksjon må settes i gang for å hindre at dette skjer.

Brødre

Tysdag 29. nov kl 19.30

Regi: Aslaug Holm  (Norsk 2015) 1 t. 46 min.
I over åtte år har fotograf, regissør og mor Aslaug Holm filma dei to sønene sine, frå de var fem og åtte år, og til eldstemann avsluttar ungdomsskolen. Resultatet er ein unik film som alle kan kjenne seg igjen i.
"Brødre" skildrar forholdet mellom brørne Markus og Lukas i oppveksten deira på 2000-tallet. Historia strekkjer seg over åtte år, og utspelar seg i den reelle verda deira på Sagene, ved Akerselva i Oslo, og på Smøla, ved havet utanfor Kristiansund.

I sine beste augneblink, som den har mange av, er dokumentarfilmen "Brødre" ei nydeleg og poetisk skildring av norsk barndom.
Alle som har barn eller har vore barn, noko som skulle gjelda de fleste, vil kjenna igjen tankane, kjenslene og situasjonane som er fanga opp av regissør Aslaug Holms kameralinse.

En Natt i Berlin

Tysdag 15. nov kl 19.30

Regi: Sebastian Schipper (Tysk 2015) 2 t. 20 min.

EN NATT I BERLIN er en intens spenningsfilm skutt i én lang tagning, noe som gjør dette til en filmopplevelse helt utenom det vanlige. Energisk og suggererende drar den deg inn og beveger seg elegant fra sted til sted i storbyen. Norske Sturla Brandth Grøvlen er filmens fotograf og mottok en Sølvbjørn for innsatsen. Filmen ble fort den store snakkisen under årets filmfestival i Berlin.

Wild Tales

Tysdag 01. nov. kl 19.30

Regi: Damian Szifron (Argentina 2015) 2 t. 01 min.

En vidunderlig bekmørk komedie om kjærlighet, bedrag og tragedie. Om hvordan fortiden innhenter oss alle, volden som kan utløses av de mest bagatellmessige hverdagsdetaljer og den unektelige gleden som ligger i å miste kontrollen.

Og dette er i sannhet ville historier, der forholdsvis uskyldige utgangspunkt tar en dreining mot det absurde og komiske.

Det er en sann fornøyelse å se denne filmens evne til å ta menneskelige reaksjonsmønstre på kornet, bare i et deilig overdrevet format.

Heart of a Dog

Tysdag 18. oktober kl 19.30

Regi: Laurie Anderson (USA 2015) 1 t. 15 min.

Ein treng ikkje vera hundeelskar for å bli fascinert av Laurie Anderson sitt personlege og hjartevarme filmessay om hennar avdøde, pote-malande, og pianospelande terrier Lolabelle. Forteljinga inneheld ein straum av refleksjonar rundt eksistensielle tema som kjærleik, draumer og tap, og ettervirkningane av terrorangrep. Filmen kan sjåast som eit lekent dikt, ein nydeleg komposisjon, eller eit vakkert kunstverk - noko midt i mellom draum og røyndom.

More Articles...
  • «