Tysdag 11. september kl 19.30

Regi: Sarah Gavron, (Storbritannia 2019) 1 t. 34 min.

En dag 15-åringen Rocks kommer hjem fra skolen ligger det bare en lapp igjen etter moren. Rocks og lillebroren Emmanuel er overlatt til seg selv, og nå starter kampen for tilværelsen.Rocks er en rå, hjerteskjærende og morsom film om tenåringer som må vokse opp altfor fort. Jentene i filmen spilles av en fantastisk gruppe amatørskuespillere som med energi og varme gir oss et nytt perspektiv på det å være ung i dagens London. --Arthaus

Tysdag 25. januar kl 19:30

Regi: Céline Sciamma (Frankrike 2021) 1 t. 12 min.

Etter tapet av bestemora, er Nelly og familien sammen for å rydde ut av mammaens barndomshjem. Hun utforsker huset og områdene rundt. Så en dag møter Nelly ei jevnaldrende jente ved ei trehytte i skogen. Lille mamma er en ny, kritikerrost filmperle fra den franske Portrett av en kvinne i flammer-regissøren Céline Sciamma. I denne filmen vender hun tilbake til sine nydelige skildringer fra barnas verden, slik hun har vist at hun er en mester i å gjøre i sine tidligere filmer Tomboy, Vannliljer og Girlhood. Lille mamma handler om barn, men vil nok være til mest glede for et voksent filmpublikum.

Tysdag 08. februar kl 19:30

Regi: Juho Kuosmanen (Finland/ Russland 2021) 1 t. 46 min.

Laura skal flytte tilbake til Finland etter et studieopphold i Moskva, og bestemmer seg for å ta en omvei innom Murmansk på veien hjem. Slik ender hun opp med å dele en trang og klaustrofobisk togkupé med den alkoholiserte gruvearbeideren Ljoha. De to kommer umiddelbart dårlig overens, men siden det ikke finnes noen ledige kupeer på toget, bestemmer Laura seg for å bite tennene sammen og gjøre det beste ut av det. Og etter hvert som toget snirkler seg oppover mot Kolahalvøya, avslører den ufordragelige russeren også enkelte forsonende trekk.

Tysdag 22. februar kl 19:30

Regi: Khadar Ayderus Ahmed (Somalia, Finland 2021) 1t 22 min

Somalias første Oscar-kandidat! Guled lever av å gravlegge folk i Djibouti, og en vanlig dag på jobben for ham er å vente utenfor sykehuset på at døde kropper skal bli sendt ut. Sykdom og død er med andre ord ikke fremmede konsept for Guled, men når kona hans Nasra blir alvorlig syk blir tilværelsen allikevel snudd på hodet. Han må tjene penger for å kunne skaffe Nasra den behandlingen hun trenger, og det går for tregt å vente på at andre skal dø slik at han kan gravlegge dem. Han må tenke utenfor boksen og ta et steg ut av komfortsonen for å finne en løsning.

OBS! Onsdag 09. mars kl 19:30

Regi: Jonas Poher Rasmussen (Danmark/Norge 2020) 1t 29 min

Amin er 36-år velutdannet, suksessfull og lever det perfekte liv. På overflaten. Det er når kjæresten Kasper frir at angsten tar tak, angsten for å slippe noen helt inn. For ikke engang Amins fremtidige ektemann kjenner hele historien, og for å kunne leve fullt og helt er han nødt til å åpne opp. For første gang forteller Amin sin historie, og han gjør det foran kameraet. Amin minnes en lykkelig barndom i 1980-tallets Kabul, men også den nådeløse borgerkrigen, hvor den trygge hverdagen ble en krigssone som drev 11-årige Amin og familien ut på en farefull flukt. En flukt som avsluttes når Amin ankommer Danmark – fem år senere og helt alene.