Tysdag 22. september kl 19:30


Regi: Lulu Wang (USA 2019) 1 t. 40 min.
Den kritikerroste dramakomedien The Farewell av Lulu Wang, er en film som faktisk er basert på en løgn. Den handler om Billi, født i Kina og oppvokst i USA, som reiser til Changchun for å besøke bestemoren Nai Nai som ikke har lenge igjen å leve. Men akkurat det vet Nai Nai ingenting om. For å sikre at hun skal være lykkelig og fri for bekymringer i sine siste dager, har hele familien har bestemt seg for å holde det hemmelig, og iscenesetter et bryllup for å få samlet alle. Med en god løgn i sentrum blir dette et hjertevarmt og humoristisk møte mellom kulturer og familie – og en rørende historie om hvordan familiebånd kan være samlende og styrkende, ofte på tross av en selv.

Tysdag 06. oktober kl 19:30


Regi: Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov (Nord-Makedonia 2019) 1 t. 27 min.HONEYLAND skildrer en virkelighet som ligger så langt fra vår egen at det er vanskelig å tro at den er en del av vårt kontinent. I denne forbløffende dokumentaren møter vi Hatidze, en enslig middelaldrende kvinne som bor sammen med sin blinde mor i en liten hytte på den makedonske landsbygden, og lever av å samle og selge honning. Når kamera følger Hatidze på halsbrekkende tokt langs bratte fjellskrenter og inn i store svermer av bier – uten beskyttelse eller et snev av frykt – er det både filmatisk spenning og dokumentarisme på høyt nivå. HONEYLAND stakk av med flere priser under årets Sundance filmfestival, enn noen annen film.

Tysdag 20. oktober kl 19:30


Regi: Pedro Almodóvar (Spania 2019) 1 t. 53 min.
I SMERTE OG ÆRE leverer Antonio Banderas en gnistrende prestasjon som den livstrette Salvador. Rollen har åpenbare paralleller til regissør Pedro Almodóvar selv, og som i mange av sine tidligere filmer viser han seg som en mester i personlig metafiksjon. I hendene på en mindre begavet filmskaper kunne dette fort endt opp som navlebeskuende, men den spanske mesteren guider oss med stø hånd gjennom en reise som handler om å akseptere sin egen dødelighet, tidligere forhold og betente familierelasjoner. Fargene er sterke, minnene bittersøte, og komponist Alberto Iglesias leverer sin kanskje beste filmmusikk til nå. Almodóvar har sjelden vært bedre.

Tysdag 03. november kl 19:30


Regi: luc og jean-pierre dardenne (Belgia 2019) 1 t. 25 min.
Dardenne-brødrene er tilbake, denne gangen med et drama om 13 år gamle Ahmed. Ahmed står på kanten av stupet. Han har satt seg et mål og ingenting kan stoppe ham. Kan den snille læreren, den kjærlige mammaen eller kanskje den nye venninnen Louise få ham på bedre tanker? Unge Ahmed er en spennende og provoserende film om en ung gutt som trekkes mellom imamens idealer og livets fristelser. De belgiske brødrene Jean-Pierre og Luc Dardenne har siden nitti-tallet levert en perlerad av lavmælte, men intense filmer som tar vår samtid på kornet.

Tysdag 17. november kl 19:30


Regi: IngmarBergman (Svensk 1957) 1 t. 27 min.
Gamle professor Isak Borg sitter i bilen sin på vei til Lund hvor han skal utnevnes til æresdoktor. Mens det vakre svenske landskapet farer forbi drømmer han seg tilbake til fortiden og gjenopplever hele perleraden av jordbærsteder og skuffelser han har opplevd i sitt lange liv. Filmen fikk Gullbjørnen på filmfestivalen i Berlin. Jordbærstedet er en av Bergmans mest beundrede filmer. Bergman selv var stolt over at Victor Sjöström ville spille hovedrollen som den aldrende medisinprofessoren. Sjöström er kanskje mest kjent som regissør av klassikeren Körkarlen (1921), og sammen med Mauritz Stiller og Georg af Klercker gjorde han Sverige til en av de ledende filmnasjonene i stumfilmepoken..